ADANA / SARIÇAM - İncirlik İlkokulu

İNCİRLİK İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz İncirlik Hürriyet Mahallesi Okul Sokağı No:11 numarasında kayıtlıdır.7630 metrekare üzerine 6830 metrekaresi yeni bina alanının 800 metrekaresi de Çok Amaçlı Salonun alanını oluşturmaktadır. Okulumuz arsası binalarla birlikte yaklaşık olarak 15.000 metrekaredir. Okulumuz Eğitim-Öğretim hayatına ilk olarak İncirlik İlkokulu adında 1924 yılında açılmıştır.Daha sonra 1949 yılında ilkokul binası olarak yapılan bina elverişli olmayınca şimdi okulun doğu kısmında yer alan 6 derslikli bina yapılmış ve 1975 yılından itibaren eğitim-öğretime başlamıştır. Bu binanın yıpranması ve mevcut okulun artan belde nüfusuna cevap verememesi,22 Ekim 1990 yılında İlkokul ile Ortaokulun birleştirilerek İlköğretime dönüştürülmesi ile ihtiyaç haline gelen ve çevre köylerdeki İlköğretimden mezun olan öğrencilerinde okumasını sağlamak amacıyla okul arsasının bir bölümüne 1992 yılında İncirlik Lisesi yapılmıştır ve bu 1998 yılında ise şu an kullanılan yeni binanın yapımına başlanmış ve 1999 yılında bu binada Eğitim-Öğretime başlamıştı. Yeni binanın arkasında kalan eski bina ise boşaltılmıştır.Okulumuzun 15.000 metrekarelik arsasından 9900 metrekaresi okulumuza,5100 metrekaresi ise İncirlik Lisesine aktarılmıştır.

Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekanların sağlanması, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Adana'da var olan ilkokullar içinde örnek oluşturma yolunda önemli adımlar atmaktadır.

Yayın: 14.10.2022 - Güncelleme: 14.10.2022 21:41 - Görüntülenme: 190